Εμφυτεύματα

Image

   Η εφαρμογή ενδοστικών εμφυτευμάτων για την αποκατάσταση νωδών ασθενών είναι πλέον μια ευρέως αποδεκτή μέθοδος καθώς ένας μεγάλος αριθμός κλινικών μελετών έχει  δείξει ένα προβλέψιμο αποτέλεσμα. Οι ενδείξεις για την τοποθέτησή τους διευρύνονται συνέχεια και οι προοπτικές επιτυχίας αυξάνονται.Όλο και περισσότεροι οδοντίατροι αλλά και ασθενείς εμπιστεύονται και προτιμούν τα οδοντικά εμφυτεύματα καθώς οι προσθετικές αποκαταστάσεις στηρίζονται σε αυτά και όχι σε τροχισμένα δόντια ή βλεννογόνο.

  • Χειρουργική εμφυτευμάτων
  • Προσθετική επί εμφυτευμάτων

Στεφάνες - Γέφυρες επί εμφυτευμάτων

Επένθετες ολικές οδοντοστοιχίες επί εμφυτευμάτων

Image

Η σχολαστική εκτίμηση της κάθε περίπτωσης αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιτυχίας της οστεοενσωμάτωσης και της λειτουργικότητας των εμφυτευμάτων  τα οποία επιδιώκουμε να παραμείνουν λειτουργικά και χωρίς επιπλοκές για μια ολόκληρη ζωή.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σωστή περιποίηση των δοντιών , η διατήρηση της στοματικής υγιεινής και η επίσκεψη στον οδοντίατρο για καθαρισμό και έλεγχο κάθε έξι μήνες.

Τι είναι το εμφύτευμα;

Το εμφύτευμα είναι ένα τεχνικό υποκατάστατο της ρίζας του δοντιού και τοποθετείται όπου έχει χαθεί το φυσικό δόντι. Το οδοντικό εμφύτευμα επιτελεί την ίδια βιολογική λειτουργία με το φυσικό δόντι. Με τα εμφυτεύματα έχουμε την ίδια αίσθηση όπως πριν στο στόμα μας, με άριστη μάσηση,ορθή άρθρωση στην ομιλία μας, τέλεια αισθητική και παράλληλα αποτελούν την πιο ιδανική λύση για την αντικατάσταση των φυσικών μας δοντιών.

Το εμφύτευμα καταστευαστικά είναι ένας μικρός άξονας από καθαρό τιτάνιο υλικό απόλυτα βιοσυμβατό και χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική πάνω από 25 χρόνια.

implants5.png

Διαδικασία εμφύτευσης

Η διαδικασία εμφύτευσης μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε ιατρείο που υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός από τον οδοντίατρο που είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος για την τοποθέτηση τους.

Η επέμβαση είναι τις περισσότερες φορές ανώδυνη και μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία όπως και σε άλλες οδοντιατρικές θεραπείες.Το επόμενο στάδιο αφορά ενσωμάτωση του εμφυτεύματος από το οστό. Σε αυτήν την φάση δεν ενοχλούμε το εμφύτευμα για περίπου 3 μήνες έως ότου γίνει ένα με το οστό. Στην συνέχεια τοποθετούμε πάνω στα εμφυτεύματα μεμονωμένα δόντια ή προσθετικές εργασίες που θα είναι φυσικά ακίνητες και δεν μας δημιουργούν κανένα πρόβλημα. 

Image

Μπορούν όλοι να δεχθούν εμφυτεύματα;

Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται σε όλους όσους έχουν καλή οστική μάζα και είναι υγιείς. Ο οδοντίατρός σας θα σας ενημερώσει για την καταλληλότητα του στόματός σας για να δεχθεί ένα εμφύτευμα καθώς επίσης και τι τύπου εμφυτεύματα θα τοποθετηθούν. Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η θεραπεία απαιτεί καλή στοματική υγιεινή και συχνή επαφή με τον οδοντίατρο σας. Το ποσοστό επιτυχίας των εμφυτευμάτων ξεπερνά το 95%.

Πλεονεκτήματα εμφυτευμάτων.

Έχουν την αίσθηση και την εμφάνιση των φυσικών δοντιών.

Δεν χρειάζεται να επέμβουμε στα κοντινά δόντια για την τοποθέτηση προσθετικών εργασιών.

Δεν έχουμε συρρίκνωση της οστικής μάζας στις γνάθους.

Μας χαρίζουν μια απολύτως φυσιολογική ζωή.

Έχουμε απόλυτα σταθερές τις προσθετικές εργασίες.


Έχουμε όριο ηλικίας για την τοποθέτηση εμφυτεύματος;

Η τοποθέτηση εμφυτεύματος δεν εξαρτάται από την ηλικία αλλά από την οστική μάζα που υπάρχει. Ο οδοντίατρος σας μπορεί να σας βοηθήσει αξιολογώντας μετά από πανοραμική ακτινογραφία η αξονική τομογραφία της περιοχής της γνάθου.

Είναι εύκολη η συντήρησή τους;

Μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων εσείς έχετε την ευθύνη για την μακροπρόθεσμη επιτυχία. Απαραίτητη είναι η καλή στοματική υγιεινή γιατί το εμφύτευμα απειλείται από την οδοντική πλάκα. Να ξέρετε ότι ένα καλό βούρτσισμα μετά από κάθε γεύμα είναι απαραίτητο. 

Οι εξειδικευμένοι οδοντίατροι μας είναι εδώ για να σας παρέχουν τις υψηλότερες προδιαγραφές φροντίδας, ανεξαρτήτως των αναγκών σας. Σε κάθε επίσκεψη, θα βρείτε μια φιλική και φιλόξενη ατμόσφαιρα, όπου μπορείτε να αισθανθείτε άνετα και ασφαλείς.

Χρήσιμα

Επικοινωνία

Παπάφη 120 - Κλεάνθους

Θεσσαλονίκη

+302310916967

dentalopsis@yahoo.com

Θεά Υγεία